Webinars doorstroomtoets, subsidie RAP verlengd en ander nieuws primair onderwijs

Subsidieregeling Regionale Aanpak Personeelstekort verlengd

De subsidieregeling Regionale Aanpak Personeelstekort wordt verlengd met vijf maanden. Bestaande RAP-regio’s kunnen tot en met 31 mei 2023 subsidie aanvragen om de kwantitatieve en kwalitatieve tekorten in het onderwijs aan te pakken.

Subsidieregeling Regionale Aanpak Personeelstekort verlengd

Programma Schoolmaaltijden gestart

Het programma Schoolmaaltijden is gestart. Scholen kunnen zich op schoolmaaltijden.nl aanmelden voor gratis schoolmaaltijden voor hun leerlingen. Het gaat om scholen die de hulp het best kunnen gebruiken. Zij kunnen kiezen voor een maaltijd op school of een boodschappenkaart voor thuis.

Programma Schoolmaaltijden van start

Campagne Doe meer met Taal start in september

Met de landelijke campagne Doe meer met Taal wil de Rijksoverheid mensen aanmoedigen hun basisvaardigheden (zoals taal-, reken- en digitale vaardigheden) te verbeteren. De campagne start later dan vermeld in de vorige nieuwsbrief: de startdatum is 28 september 2023. Scholen kunnen zich nu al aanmelden om de link te ontvangen naar een gratis toolkit.

Campagne Doe meer met Taal: aanbod voor ouders

Handelingsadvies over schooldeelname na vervallen coronamaatregelen

Met het vervallen van de coronamaatregelen is ook het handelingskader thuisblijvers corona vervallen, maar er zijn nog steeds leerlingen die uit angst voor een besmetting langdurig niet naar school gaan. Voor hen geldt nu dezelfde route als voor leerlingen die ziek zijn. Er is een nieuw handelingsadvies beschikbaar om scholen, leerlingen en ouders te ondersteunen om het goede gesprek te voeren.

Advies over schooldeelname na vervallen coronamaatregelen