Nodig het Hulpteam Optimaal Ventileren uit op school

Kunt u tips en instructie gebruiken over hoe u met de bestaande voorzieningen in school kunt zorgen voor optimale ventilatie? Nodig dan op een expert van het Hulpteam Optimaal Ventileren uit voor een dagbezoek. Dit kan nog tot en met 31 mei 2023.

Tijdens het dagbezoek maakt de expert een rondgang door de school om de huidige situatie inzichtelijk te maken. Het schoolteam krijgt instructies over optimaal ventileren met de bestaande voorzieningen en tips om kou en warmte in de school of het leslokaal te voorkomen.

Schoolrapportage met aanbevelingen

Na het bezoek van het Hulpteam ontvangt de school een rapportage en indien nodig aanbevelingen voor vervolgstappen. Zo kunnen scholen zelf verder aan de slag.

Het is belangrijk om op tijd te starten met ventileren. Leraren en ander onderwijspersoneel hebben hierin een belangrijke rol, bijvoorbeeld door roosters of klepramen op tijd te openen, door de ventilatie te bedienen of door te starten met aanvullend luchten. Hierbij helpt het als zij de CO₂-meters goed kunnen aflezen. Het Hulpteam Optimaal Ventileren kan scholen hierbij ondersteunen.

Het Hulpteam uitnodigen?

Wilt u het Hulpteam Optimaal Ventileren uitnodigen op uw school? Dat kan via www.ruimte-ok.nl/ventilatie. Een dagbezoek door het Hulpteam is gratis.

Al meer dan 1.400 scholen hebben de hulp ingeroepen van het Hulpteam Ventilatie. De ervaring leert dat er in ongeveer vijftig procent van de schoolgebouwen nog verbeteringen in ventilatie mogelijk zijn door bestaande voorzieningen beter te gebruiken.