Meld uw school aan voor kosteloze inzameling van gescheiden verpakkingsafval en glas

Ruim 1000 scholen scheiden hun verpakkingsafval al via Afval Goed Geregeld. Wilt u ook op uw school plastic, drankkartons en/of glasafval kosteloos laten inzamelen? Meld u dan aan bij het loket van Afval Goed Geregeld. Dat kan van 1 tot en met 31 mei 2023.

Kosteloos inzamelsysteem verpakkingsafval en glas: Afval Goed Geregeld

Stichting Afvalfonds Verpakkingen biedt sinds 1 januari 2023 een kosteloos inzamelsysteem om plastic verpakkingen, drankenkartons en glazen verpakkingen te scheiden. Met Afval Goed Geregeld wil het Afvalfonds stimuleren dat we meer gaan recyclen. Hoe meer afval we scheiden, hoe meer grondstoffen we kunnen hergebruiken.

Het landelijk startschot van Afval Goed Geregeld werd gegeven op de Octantschool Schatkaart in Pijnacker. U kunt hier de uitzending van het Jeugdjournaal terugkijken.

Toolkit voor scholen

Voor scholen en bedrijven is een toolkit beschikbaar om afvalscheiding te introduceren en iedereen hierover goed te kunnen informeren. 

Meer informatie vindt u op Afval Goed Geregeld | Afval scheiden op school.

Kosteloze inzameling

Wilt u verpakkingen scheiden in uw organisatie? Als u meedoet aan Afval Goed Geregeld zorgt het Afvalfonds dat het afval wordt opgehaald en gerecycled. De kosten neemt het Afvalfonds voor zijn rekening. Heeft u al een contract met een afvalverwerker voor het gescheiden inzamelen van verpakkingen en drankenkartons, geef dit dan aan bij uw inschrijving.

Bent u benieuwd hoe Afval Goed Geregeld in de praktijk werkt? Bekijk dan dit filmpje.

Afval Goed Geregeld is een initiatief van Stichting Afvalfonds Verpakkingen en Nedvang.