Nieuwsbrief MBO

In deze nieuwsbrief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) houden wij je – door een selectie van het nieuws van de afgelopen periode – op de hoogte van ontwikkelingen in het beleid voor de sector mbo en de uitvoering van dit beleid. Zo vind je in deze nieuwsbrief onder meer berichten over het Nationaal Platform Leren en Ontwikkelen, de maatschappelijke diensttijd (MDT) en het Lerarenfonds. Ook stippen we enkele interessante evenementen aan.

Het volgende nummer van deze nieuwsbrief verschijnt in april 2022.

Het NPLO in gebruik genomen door de Leerwerkloketten

Het NPLO (Nationaal Platform Leren en Ontwikkelen, voorheen Landelijk Scholingsportaal) is naar verwachting medio 2022 beschikbaar voor het grote publiek. Medewerkers van de Leerwerkloketten kunnen al vanaf begin maart gebruikmaken van het portaal. Zo kunnen zij hun ervaringen delen en helpen het NPLO verder te ontwikkelen.

Het NPLO in gebruik genomen door de Leerwerkloketten

Doe mee met MDT!

Wil jij je studenten de kans geven om zich breder te oriënteren op de samenleving? Om burgerschap en LOB te oefenen in de praktijk? Sluit je dan aan bij het brede netwerk van de maatschappelijke diensttijd (MDT). Daarin werken we samen aan talentontwikkeling, sociale cohesie en brede vorming van jongeren. In het netwerk krijgen ook studenten de kans een stukje van hun opleiding in te vullen met een MDT-traject. Doen jullie mee?

Doe mee met MDT!

Aanvraagronde lerarenbeurs start op 1 april

Ben je een bevoegd leraar en wil je een opleiding aan een hogeschool of universiteit volgen? Dan kun je van 1 april 18:00 uur tot en met 15 mei 23:59 uur 2022 de lerarenbeurs aanvragen via Mijn DUO. De lerarenbeurs is bestemd voor leraren die werkzaam zijn binnen het primair onderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.

Aanvraagronde lerarenbeurs start op 1 april

Doe mee met het OCW Kennisfestival!

Je hebt het wellicht al voorbij zien komen: van 28 tot en met 31 maart staat het OCW Kennisfestival op het programma. Een week vol interessante sessies, kennis en gesprekken. Deels online, maar we kunnen elkaar gelukkig ook weer ontmoeten in de Hoftoren in Den Haag. Klik hier voor het programma en de link om je in te schrijven!

Doe mee met het OCW Kennisfestival!

Reminder: De Week van het geld

Eerder al gemeld in het februarinummer van deze nieuwsbrief, maar zeker de herhaling waard: van 28 maart t/m 1 april is alweer de 11e editie van de Week van het geld, een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken met dit jaar als thema: van doekoe tot digi. De Week van het geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis. Er is bij deze editie ook een specifiek programma voor het middelbaar beroepsonderwijs.

Reminder: De Week van het geld

Colofon

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Postbus 16375

2500 BJ Den Haag