Doe mee met het OCW Kennisfestival!

Je hebt het wellicht al voorbij zien komen: van 28 tot en met 31 maart staat het OCW Kennisfestival op het programma. Een week vol interessante sessies, kennis en gesprekken. Deels online, maar we kunnen elkaar gelukkig ook weer ontmoeten in de Hoftoren in Den Haag. Klik hier voor het programma en de link om je in te schrijven!

De samenleving staat de komende jaren voor grote maatschappelijke opgaven. Welke kennis is er nodig om de vaak complexe vraagstukken aan te pakken? En hoe kunnen we kennis en kennisnetwerken in de toekomst nog beter benutten? Het OCW Kennisfestival 2022: Kennis voor elkaar verbindt wetenschap, praktijk en beleid met elkaar. Beleidsmakers, onderzoekers en mensen uit het veld komen op het festival samen om kennis te delen en van elkaar te leren. We openen het Kennisfestival op maandag 28 maart om 11:45 online met de minister van OCW, Robbert Dijkgraaf. Hierna volgt een gesprek met prof. dr. ir. Louise O. Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Wageningen University & Research en auteur.

Sessies over sociale veiligheid, voortijdig schoolverlaten en blended learning

Graag vestigen wij de aandacht op een aantal specifieke sessies waar je je nog voor kan aanmelden:

  • Dinsdag 29 maart 12:00 - 13:00 (online): Sociale veiligheid in het onderwijs: hoe kunnen we die bevorderen? Met Marinus Schouten (Stichting School en Veiligheid), Anja van den Broek en Clarie Ramakers (ResearchNED), Freek Janssens en Daphne Heijmering (COC Nederland)
  • Dinsdag 29 maart 13:30 - 15:00 (in persoon sessie op het ministerie van OCW): De maatschappelijke kosten en baten van de aanpak van voortijdig schoolverlaten: de West-Brabantse aanpak. Met Merei Lubbe van LPBL en Marina Smits, RMC-coördinator van de regio Haaglanden en voormalig regionaal projectleider VSV vanuit Curio (voormalig ROC West-Brabant)
  • Woensdag 30 maart 12:00 -13:00 (online): Blended learning als toekomst van het onderwijsbestel. Met Barend Last (Universiteit Maastricht) en Nynke Bos (Inholland) 

Meer weten over het programma van het OCW Kennisfestival 2022: Kennis voor Elkaar? Inschrijven voor een van de onderdelen? Dat kan via deze link!