Ondersteuning bij verbetering ventilatie en CO2-meters

De afgelopen maanden is met grote inzet van scholen en gemeenten de ventilatie van schoolgebouwen verder verbeterd. Hoewel de coronabesmettingscijfers op dit moment lijken af te nemen, blijft het belangrijk dat alle schoolgebouwen winterklaar zijn.

Ondersteuning bij verbetering ventilatie

Er is financiële ondersteuning beschikbaar voor scholen waar de ventilatie moet worden verbeterd. Met de Maatwerkregeling ventilatie op scholen (voorheen SUViS-regeling) kunnen scholen een vangnetsubsidie aanvragen.  Voor de vangnetsubsidie zijn er 3 aanvraagrondes, waarbij in elke ronde € 38 miljoen beschikbaar is. Momenteel loopt aanvraagronde 2. Er is nog voldoende ruimte om een aanvraag in te dienen. Dit kan nog tot en met 31 december 2022.

De hulpteams van Ruimte-OK bieden advies en hulp bij de aanvraag van de Maatwerkregeling. Ruimte-OK is bereikbaar via 0800 - 0224402 of via het contactformulier van www.ventilatiehulp.nl.

CO2-meter verplicht

Zoals u heeft kunnen lezen in de nieuwsflitsen PO en VO van 3 oktober 2022 wordt een werkende CO2-meter in ieder lokaal verplicht. In de Handreiking Optimaal Ventileren op Scholen vindt u informatie over de aanschaf en het gebruik van CO2-meters. Ook geven de hulpteams van Ruimte-OK tijdens dagbezoeken advies over het gebruik van CO2-meters. Meer informatie is te vinden op www.ventilatiehulp.nl of via de helpdesk van Ruimte-OK (0800 - 0224402).