Alle schoolgebouwen winterklaar

De afgelopen maanden is met grote inzet van scholen en gemeenten de ventilatie van schoolgebouwen verder verbeterd. Nu de besmettingscijfers weer  toenemen, is het belangrijk dat alle schoolgebouwen winterklaar zijn. 

CO2-meter verplicht

Zoals u heeft kunnen lezen in de nieuwsflitsen PO en VO van 3 oktober 2022 heeft minister Wiersma aangekondigd dat een werkende CO2-meter in ieder lokaal verplicht wordt. Vanwege de oplopende besmettingscijfers is het belangrijk dat scholen niet wachten op deze verplichtstelling, maar nu al actie ondernemen en CO2-meters ophangen. Voor de aanschaf van CO2-meters is geld beschikbaar gemaakt via de lump sum.

Scholen kunnen informatie vinden over de aanschaf en het gebruik van CO2-meters in de Handreiking Optimaal ventileren op scholen. Ook geven de hulpteams van Ruimte-OK tijdens dagbezoeken advies over het gebruik van CO2-meters. Meer informatie over de handreiking en de dagbezoeken is te vinden op www.ventilatiehulp.nl of via de helpdesk van Ruimte-OK (0800 - 0224402).

Ondersteuning bij verbetering ventilatie

Er is financiële ondersteuning beschikbaar voor scholen waar de ventilatie moet worden verbeterd. Met de Maatwerkregeling ventilatie op scholen (voorheen SUViS-regeling) kunnen scholen een basissubsidie of een vangnetsubsidie aanvragen. De hulpteams van Ruimte-OK bieden advies en hulp bij de aanvraag van de Maatwerkregeling. Ruimte-OK is bereikbaar via 0800 - 0224402 of via het contactformulier van www.ventilatiehulp.nl.