Ouders en leerlingen informeren over de vrijwillige ouderbijdrage

Alle leerlingen moeten altijd kunnen meedoen met activiteiten die de school organiseert, ook als hun ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet willen of kunnen betalen. Daarom is het juist aan het begin van het schooljaar belangrijk ouders en leerlingen goed te informeren over de vrijwillige ouderbijdrage. Het is verplicht hierover informatie op te nemen in de schoolgids. Er zijn verschillende materialen beschikbaar die hierbij kunnen helpen.

Op deze pagina vindt u diverse brochures, visuals en goede voorbeelden over de vrijwillige ouderbijdrage. Meer informatie over de vrijwillige ouderbijdrage vindt u hier.

Oproep minister Wiersma

In april heeft minister Wiersma scholen opgeroepen om ouders goed voor te lichten over de vrijwillige ouderbijdrage. Alle leerlingen moeten immers kunnen meedoen met activiteiten die de school organiseert, ook als hun ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet willen of kunnen betalen. Dat is de kern van de wetswijziging vrijwillige ouderbijdrage, die in augustus 2021 in werking is getreden.