Nieuwsflits VO: Maatregelen in voortgezet onderwijs blijven van kracht | Wijziging quarantaineadvies

Vanavond heeft het kabinet tijdens de persconferentie onder meer bekendgemaakt dat het quarantaineadvies wijzigt. Naast de landelijke maatregelen, blijven in het primair en voortgezet onderwijs de nu geldende maatregelen van kracht.

Quarantaine

Wie een boosterprik heeft van minimaal een week oud of al in 2022 corona heeft gehad, hoeft per direct niet meer in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon. Mits iemand geen klachten heeft. Deze wijziging gaat per direct in. Dit zal in het onderwijs naar verwachting ook leiden tot minder uitval van docenten. Het quarantaineadvies voor mensen met bepaalde beroepen die geen booster of infectie hebben gehad, wordt nog verder uitgewerkt.

Meer informatie over het quarantaineadvies is hier te vinden. De Q&A’s en servicedocumenten voor het funderend onderwijs worden hier zo snel mogelijk op aangepast.

Maatregelen primair en voortgezet onderwijs

In het primair en voortgezet onderwijs blijven de nu geldende maatregelen van kracht. Zo doen leerlingen in groep 6, 7 en 8 van de basisschool, leerlingen in het voortgezet (speciaal) onderwijs en al het onderwijspersoneel twee keer per week een zelftest. Ook dragen zij mondkapjes in de gangen. In de klas hoeft dat, zoals nu ook het geval is, niet. Meer informatie over de coronamaatregelen in het primair en voortgezet onderwijs is hier te vinden.

Verlenging subsidieregeling ventilatie

De subsidieregeling voor het verbeteren van ventilatie in de scholen (SUVIS) wordt met drie maanden verlengd. Schoolbesturen kunnen nog tot en met 30 april 2022 via hun gemeente subsidie aanvragen. Meer informatie over de subsidieregeling is hier te vinden.