Laat uw stem horen over de landelijke norm voor basisondersteuning

Bent u leraar, begeleider in het onderwijs, ouder, leerling, schoolleider of werkzaam voor een schoolbestuur of samenwerkingsverband? Dan ontvangen we heel graag uw input! Welke ondersteuning moet elke leerling kunnen krijgen op school? En welke basisondersteuning bieden scholen op dit moment? Help mee door uw stem te laten horen over het concept van de landelijke norm voor basisondersteuning en vul de enquête in. De enquête staat langer open; u kunt nog tot en met 7 juli 2024 reageren.

Ontwikkeling landelijke norm voor basisondersteuning

Een landelijke norm voor basisondersteuning maakt duidelijk welke basisondersteuning iedere school aan een leerling moet kunnen bieden. Dit vermindert regionale verschillen en geeft duidelijkheid aan leraren, leerlingen en ouders over wat zij van een school kunnen verwachten. De Algemene Onderwijsbond en Ouders & Onderwijs werken op verzoek van het ministerie van OCW aan een voorstel voor de landelijke norm voor basisondersteuning. Deze norm wordt in het najaar van 2024 door hen opgeleverd en zal vervolgens in wetgeving worden vastgelegd.

Om de landelijke norm voor basisondersteuning vast te stellen, is het belangrijk te weten welke ondersteuning scholen nu bieden. Daar is uw hulp bij nodig. Deel daarom uw praktijkervaring door de enquête in te vullen

Deze enquête wordt uitgevoerd door KBA Nijmegen, Expertisecentrum Nederlands en P2 in samenwerking met de Algemene Onderwijsbond en Ouders & Onderwijs.