DUO opent nieuwe servicebalies

In  juni en juli 2024 opent DUO nieuwe servicebalies in de provincies Noord-Holland, Zeeland en Limburg. (Aankomend) studenten en hun ouders kunnen hier terecht voor informatie over studiefinanciering en studieschulden. Hierdoor biedt DUO voortaan in alle provincies persoonlijke ondersteuning aan studenten die er zelf online niet uitkomen. 

Gemeentehuis en bibliotheken

Vanaf 7 juni zijn in Alkmaar de DUO medewerkers 1 dag per week aanwezig in de bibliotheek. Op 18 juni start in Goes een servicebalie in het gemeentehuis en op 4 juli in Venlo in de bibliotheek.

In mei is er ook een DUO servicebalie geopend in de bibliotheek in Leeuwarden. Hiermee komt het totale aantal servicekantoren en servicebalies op 17.

Persoonlijke ondersteuning

Bij de servicebalies kunnen (aankomend) studenten terecht met al hun vragen over studiefinanciering. Daarnaast kunnen oud-studenten met vragen over hun studieschuld of met terugbetalingsproblemen hier geholpen worden. De DUO medewerkers kunnen ook helpen bij bijvoorbeeld het online aanvragen van studiefinanciering.

Vrije inloop en op afspraak

Bij de servicebalies in Leeuwarden en Alkmaar kunnen (aankomend) studenten terecht zonder afspraak. Bij de gemeente Goes moet eerst een online afspraak gemaakt worden. In Venlo wordt deels gewerkt met vrije inloop en deels op afspraak.

Meer informatie is te vinden op duo.nl/servicekantoor.