Het Stagepact Event, een interactieve en inspirerende middag

Met ruim 170 deelnemers vond op woensdag 27 maart het tweede Stagepact Event plaats op het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Het event stond volledig in het teken van stagediscriminatie, een van de vier doelen van het Stagepact. Tijdens de verschillende sessies werd er veel kennis en ervaringen uitgewisseld om de afspraken en maatregelen uit het Stagepact binnen de eigen organisatie door te kunnen voeren.

In de plenaire sessie lichtten de programmamanager Stagepact Lyda den Hartog en mbo-studente Ranija Ezzimousa het belang en de voortgang van het Stagepact toe. Vervolgens gingen de deelnemers aan de hand van drie stellingen met minister Robbert Dijkgraaf in gesprek. Aan bod kwamen onder andere thema’s als gevoeligheid en complexiteit van het her- en erkennen van stagediscriminatie en het aangaan van het gesprek hierover. Het was een middag vol positieve energie en enthousiasme, om met én van elkaar te leren. Of zoals één van de deelnemers het verwoordde: ‘Fijn om samen vanuit verschillende organisaties ervaringen, tips en ontwikkelingen te delen’.

Ben je nieuwsgierig naar de middag en de gegeven presentaties? Ga dan naar de Stagepact Event website en bekijk de foto’s en video en/of download de presentaties.

Heb je vragen over het Stagepact of wil je je eigen Stagepact succesverhaal delen? Mail dan naar: stagepact@minocw.nl.