Lerenvoorhetexamen.nl: een steuntje in de rug voor examenkandidaten

De eindexamens komen er weer aan. De voorbereidingen zijn in volle gang. Voor leerlingen en docenten die hierbij extra hulp kunnen gebruiken is er Lerenvoorhetexamen.nl, een site vol informatie, oefenmateriaal en uitleg bij de stof. Alles is overzichtelijk per schoolsoort, vak en domein te vinden.

Voorbereiden, uitleg en oefenen

Lerenvoorhetexamen.nl biedt een overzicht van nuttige exameninformatie, voorbereidingstips, uitlegvideo’s en oefenmateriaal. Leerlingen zien per vak wat ze moeten weten voor het examen en krijgen tips hoe ze zich daarop kunnen voorbereiden. De examenstof wordt onder andere uitgelegd in video’s waarvan de kwaliteit is getoetst. Daarnaast kunnen leerlingen oefenen met oude examens.

Steuntje in de rug

Lerenvoorhetexamen.nl is opgezet in het eerste coronajaar om examenleerlingen die niet naar school konden een handje te helpen. Minister Paul heeft besloten de website te behouden, zodat extra eindexamenhulp voor alle leerlingen toegankelijk is. Dat is belangrijk, ook met het oog op kansengelijkheid.  

Ook voor leraren

Leraren kunnen Lerenvoorhetexamen.nl gebruiken om hun lessen aan de eindexamenkandidaten voor te bereiden. Door op de website eerst de schoolsoort en vervolgens het vak te selecteren verschijnt automatisch alle beschikbare informatie.

Campagne

Om Lerenvoorhetexamen.nl bekender te maken onder leerlingen, leraren en scholen start Kennisnet in maart 2024 een campagne. Vanaf half maart ontvangen alle middelbare scholen een promotiepakket met materiaal om de site op school onder de aandacht te brengen.