Tweede Stagepact Event op 27 maart 2024

Woensdagmiddag 27 maart vindt het tweede Stagepact Event plaats op het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Dit event markeert een jaar vol vooruitgang binnen het Stagepact MBO 2023-2027. Samen hebben we belangrijke stappen gezet waar we graag op voort willen bouwen. Ons doel is duidelijk: het bevorderen van de toepassing van maatregelen en afspraken binnen scholen en leerbedrijven. Het Stagepact event staat dit jaar volledig in het teken van het uitbannen van stagediscriminatie.

In deelsessies gaan experts de diepte in op de uitdagingen rondom verschillende aspecten van stagediscriminatie. Zoals stagematching, objectief werven en selecteren, het voeren van ‘het lastige gesprek’ en stagediscriminatie van studenten met een handicap. Voor deze thema’s krijg je concrete handvatten en praktijkvoorbeelden aangereikt om de gewenste verandering binnen je eigen organisatie te realiseren. Daarnaast is er een plenair gesprek met minister Dijkgraaf (OCW) en minister Van Gennip (SZW) over stagediscriminatie.

De middag start om 12.15 uur met een lichte lunch en wordt afgesloten om 17.30 uur met een borrel. Schrijf je hier in voor deelname aan de sessies naar keuze.