Studentenwelzijn: terugblik conferentie, netwerk studentenwelzijn en de Kennisbank

Op 30 november jl. vond er een werkconferentie waarin het studentenwelzijnsprogramma Stijn werd gelanceerd. Onderwijsprofessionals uit het mbo, hbo en wo, studenten, zorgprofessionals, beleidsmedewerkers en wetenschappers waren hierbij aanwezig. Was jij er niet bij, maar ben je toch benieuwd wat er is besproken? Of ben je benieuwd wat er wordt gedaan met de inzichten? Bekijk dan hier een terugkoppeling.

Er is de afgelopen in toenemende mate aandacht voor studentenwelzijn. Het onderwerp staat inmiddels hoog op de agenda, bijvoorbeeld als doelstelling in de Werkagenda mbo 2023-2027. In het mbo lopen er dan ook al veel goede initiatieven om het welzijn van studenten te verbeteren. Toch weten scholen elkaar niet altijd te vinden. Vanuit Stijn wordt ingezet op het vergroten van de kennisdeling in het mbo.

Sluit je aan!

Wil jij geïnspireerd worden door collega’s van andere mbo-instellingen op het gebied van studentenwelzijn? Sluit je dan aan bij dit netwerk en blijf op de hoogte van leerzame en inspirerende bijeenkomsten. Heb jij daarnaast een goed praktijkvoorbeeld om anderen mee te inspireren? Stuur dit in via de Kennisbank Studentenwelzijn, dé plek om kennis te vergaren voor mbo-, hbo-, en wo-professionals.