De Week van het geld

De Week van het geld komt er weer aan! In deze week, van 11 tot en met 15 maart 2024, kunnen studenten aan de slag met het thema ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’. Op weekvanhetgeld.nl zijn gratis materialen te vinden. Verder kun je een eveneens gratis themapakket bestellen om je studenten te helpen meer grip te krijgen op hun financiën. Het evenement sluit af met de uitreiking van de Week van het geld Awards.

Bestel het gratis themapakket

Op zoek naar een leuke, motiverende manier om je studenten te helpen meer grip te krijgen op hun financiën? Bestel dan het gratis themapakket. Dit pakket bestaat uit een interactieve les, explainervideo’s over geldcriminaliteit, rekeningen, verleidingen en de toekomst en enkele ‘geld challenges’. Bij deze challenges bedenken studenten in groepjes een stappenplan voor een jongerencampagne over een van de vier onderwerpen in de video’s en presenteren hun idee aan de klas.

Week van het geld Awards

Tijdens een spetterende awardshow strijden klassen uit het vo en mbo om de Week van het geld Award. De groep met de beste jongerencampagne voor één van de geld challenges wint. Wil je de campagne van jouw studenten voordragen voor de Awards? Handel dan razendsnel: 1 maart is de laatste dag waarop je een campagne kunt aandragen.

De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken in samenwerking met onder meer het NIBUD en het ministerie van OCW.