NRO-congres Zoom IN | UIT op Onderwijskansen op 15 mei 2024

Onderwijsprofessionals uit het basisonderwijs staan, samen met onderzoekers, woensdag 15 mei klaar om hun kennis en ervaring rondom onderwijskansen met u te delen. Op het NRO-congres Zoom IN | UIT op Onderwijskansen verzorgen zij gezamenlijk workshops en presentaties. Ook voeren we met elkaar een eerlijk gesprek over achterstanden en kansen. U kunt zich hier voor het congres aanmelden.

Kom naar deze dag als u uw kennis wilt ophalen over effectieve aanpakken om onderwijsachterstanden te voorkomen en te verkleinen. Voor iedereen die zich inzet voor kansen voor de 15 procent basisschoolkinderen met het hoogste risico op achterstanden.

Bent u leerkracht, taalcoördinator, schoolleider, IB’er of kwaliteitscoördinator? En wilt u inspiratie opdoen en meer doen met effectieve aanpakken tegen onderwijsachterstanden? Meld u dan aan voor het congres.

Doelgericht & onderbouwd achterstanden aanpakken

De dag begint met een eerlijk gesprek met elkaar over achterstanden en kansen. Vanuit het perspectief van verschillende betrokkenen: de leraar, de schoolleider, de bestuurder, de gemeenteambtenaar en de onderzoeker. Daarna kunt u in twee rondes in- of uitzoomen op onderwijskansen. Een ‘inzoomsessie’ neemt u mee naar het klaslokaal en wat u daar concreet kunt doen. In een 'uitzoomsessie' kijkt u met een helikopterview naar de grote lijnen, bredere kaders en de samenhang.

Praktische informatie

  • Dag en tijd: woensdag 15 mei, 09:00 uur - 15:30 uur
  • Locatie: De Woonindustrie, Nieuwegein (goed bereikbaar met OV en auto)
  • Meer en actuele informatie vindt u op congres-onderwijskansen.nl/.