Reminder: nieuwe ronde MDT-kort subsidie voor scholen

In november 2023 is de subsidieronde voor MDT-kort opengesteld zodat jongeren kennis kunnen maken met MDT via een MDT-kort project. Je onderwijsinstelling kan (per schoollocatie of opleidingsdomein) nog tot en met 3 april 2024 bij ZonMw tot € 50.000,- subsidie aanvragen. Jongeren besteden in deze projecten minimaal 30 uur en maximaal 50 uur aan hun MDT-traject over een periode van maximaal 12 weken.

Waarom MDT?

De maatschappelijke diensttijd (MDT) maakt de samenleving sterker door de inzet van jongeren. Daarbij helpt MDT bij het vergroten van de maatschappelijke relevantie van het onderwijs. Zo draagt MDT in de praktijk van het mbo op veel plekken al bij aan het verrijken van het burgerschapsonderwijs en van loopbaanoriëntatie en -begeleiding. Daarnaast kan het helpen om voortijdig schoolverlaten (VSV) tegen te gaan of worden ingezet bij thema’s als mentale gezondheid of kansengelijkheid.

Ondersteuning via het landelijk Expertteam

Wil je als school kosteloos advies op maat over de verschillende mogelijkheden die MDT kan bieden binnen het mbo-onderwijs en hoe je de MDT-subsidie kunt inzetten? Neem dan via deze link contact op met een Expertteamlid in je regio.

Lees meer over de subsidiemogelijkheden via de website van ZonMw en meld je via deze link aan voor de online informatiebijeenkomst op dinsdag 6 februari 2024 (15.30 – 17.00 uur).