MDT-kort: subsidie en informatiebijeenkomst

Scholen kunnen nog tot en met 11 april 2024 14.00 uur een subsidie van € 50.000,- aanvragen om kennis te maken met de maatschappelijke diensttijd (MDT) via een MDT-kort project. Wilt u hier meer over weten en inspiratie opdoen? Meld u dan aan voor de online informatiebijeenkomst op dinsdag 6 februari 2024.

De MDT maakt de samenleving sterker door de inzet van jongeren. In het onderwijs kan MDT bijdragen aan burgerschapsonderwijs en LOB of als instrument worden gebruikt om voortijdig schoolverlaten tegen te gaan.

Tot en met 11 april 2024 14.00 uur kunnen scholen tot € 50.000,- subsidie aanvragen om kennis te maken met de maatschappelijke diensttijd via een MDT-kort project. Jongeren besteden in deze projecten minimaal 30 uur en maximaal 50 uur aan hun MDT-traject in een periode van maximaal 12 weken. Wilt u hierover meer weten en inspiratie opdoen? Meld u dan aan voor de online informatiebijeenkomst op dinsdag 6 februari 2024 van 15.30 – 17.00 uur.

Ondersteuning via het landelijk Expertteam

Wilt u kosteloos advies op maat krijgen over de verschillende mogelijkheden van MDT voor het onderwijs en over hoe u de subsidie kunt inzetten? Neem dan contact op met een Expertteamlid in uw regio.

MDT on Tour

Ook is het mogelijk om via MDT on Tour laagdrempelig kennis te maken met MDT. Via MDT on Tour komt MDT met een inspirerend programma naar uw school toe. Jongeren gaan door middel van interactieve werkvormen aan de slag met hun talenten én doen direct iets voor een ander. Ook ontdekken ze meer over de MDT-projecten via de ervaringen van oud-deelnemers en gesprekken met MDT-organisaties.

Herman Bremer, teamleider Pantarijn Rhenen: 

“Ik ben zwaar onder de indruk van hoe actief onze leerlingen hebben geparticipeerd gedurende het bezoek van MDT on Tour. Het was duidelijk te merken dat de aanwezige trainers en sprekers dit vaker hebben gedaan! Het was een goede leerervaring voor onze docenten: het loont om te investeren in goede werkvormen en de materialen die daar bij horen.”

Wijnand Smits, docent en mentor De Passie Rotterdam:

“Het programma van MDT on Tour was heel divers. Eerst werden er video’s getoond van wat MDT doet en hoe andere jongeren MDT ervaren. Daarna gingen we aan de slag met werkvormen over talentontwikkeling. Die positieve benadering werkte supergoed. Ook de leerlingen die normaal gesproken in negatieve zin opvallen, zie je op zo’n moment groeien".

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de subsidie voor MDT-kort op zonmw.nl of mail naar mdt@diversion.nl.