Oproep: vertel ons hoe jij aansprekend lesgeeft in de basisvaardigheden!

Als docent weet jij als geen ander wat een goede manier is om mbo-studenten les te geven. Daarom horen we graag hoe jij op een aansprekende wijze taal, rekenen of burgerschapsonderwijs geeft.

De belangrijkste randvoorwaarde voor kwalitatief goed onderwijs zijn goede docenten. Dit geldt zeker voor de basisvaardigheden: taal, rekenen en burgerschap. Een belangrijk onderdeel van de aanpak basisvaardigheden voor het mbo is de versterking van de kwaliteit van docenten basisvaardigheden. Zo is er al onderzoek gedaan naar de professionele achtergrond van docenten basisvaardigheden. Verder zijn er veldsessies georganiseerd om hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Deel jouw inspirerende verhaal of voorbeeld!

Daarnaast zijn wij erg benieuwd naar inspirerende verhalen en voorbeelden vanuit de onderwijspraktijk. Want een docent weet als geen ander wat een goede manier is om mbo-studenten les te geven. Wij zijn met name benieuwd naar voorbeelden van methoden/aanpakken die de zo diverse studentpopulatie in het mbo aanspreken. Maar ook voorbeelden van samenwerking tussen docenten basisvaardigheden en het docententeam die bijdragen aan goed onderwijs.

Deel dus jouw inspirerende verhaal of voorbeeld door een mail te sturen naar Raquel Haakmat!