Kom op 24 januari 2024 naar de kick-off van TaalLab NL in Utrecht!

Wilt u helpen om taalachterstanden tegen te gaan? Doe dan mee met TaalLab van Ontwikkelkracht! Tijdens de eerste Labdag van TaalLab op woensdagmiddag 24 januari 2024 in Utrecht vertellen we u er graag alles over.  

De kick-off van het TaalLab biedt u de kans om wetenschappers en collega’s uit primair en voortgezet onderwijs te ontmoeten. Daarnaast kunt u meedenken over taalonderzoek van de toekomst en u laten informeren over lopende projecten binnen het TaalLab. Ook kunt u zich aanmelden om mee te doen aan een co-creatietraject tussen onderwijsprofessionals en wetenschappers waarin u samen  effectieve onderwijsinterventies ontwikkelt.

Wat is TaalLab?

Binnen TaalLab werkt u aan duurzame verbetering en innovatie van het taalonderwijs,  samen met wetenschappers en met leraren en schoolleiders van andere scholen. TaalLab is één van de co-creatielabs binnen Ontwikkelkracht. De subsidieregeling Ontwikkelkracht 2024/2025 start in het voorjaar van 2024.

Wat is Ontwikkelkracht?

Ontwikkelkracht is ontstaan in de onderwijspraktijk en is een duurzame investering in het primair, voortgezet en gespecialiseerd onderwijs. Het programma heeft een looptijd van tien jaar en met onze aanpak realiseren wij een blijvende impact. Wij zijn er voor schoolteams die hun onderwijs blijvend willen verbeteren met een aanpak die écht werkt. Wij doen dit door een lerende cultuur op school te bevorderen, door kennis uit onderzoek toegankelijk te maken, door nieuwe kennis voor complexe onderwijsvraagstukken te ontwikkelen en door scholen de kans te geven van elkaar te leren. Ons programma brengt de kracht van praktijkervaring en inzichten uit onderzoek samen. Zo kunnen schoolteams evidence-informed werken op hun school en het onderwijs blijvend verbeteren met een lerende aanpak.

Laat u inspireren!

Bent u nieuwsgierig naar de werkwijze van EducationLab en de mogelijkheden voor uw school? Schrijf u dan nu in voor de LabDag TaalLab op woensdag 24 januari 2024 van 14.00 tot 18.00 uur bij de Social Impact Factory- Aan de Gracht in Utrecht.