Praktisch lespakket voor digivaardigheid jongeren

Even een DigiD aanvragen of belastingteruggave van je bijbaan regelen? Veel jongeren hebben moeite met de digitale dienstverlening van de overheid. De lesmodules van Stichting Digisterker kunnen studenten van het mbo hierbij helpen.

Stichting Digisterker helpt mensen die moeite hebben om digitaal hun overheidszaken te regelen, door educatieve programma’s te ontwikkelen voor onder andere bibliotheken en scholen. Met het lespakket Doe je digiding! richt Digisterker zich onder meer op studenten in het mbo. Docenten en studenten kunnen gratis toegang krijgen tot online lessen over bijvoorbeeld het aanvragen van een id-kaart, studiefinanciering of zorgtoeslag.

‘Jongeren zijn aan de ene kant heel digitaal vaardig, bijvoorbeeld met apps als Snapchat of TikTok’, zegt Angeliek van der Zanden, programmaleider jongereneducatie bij Stichting Digisterker. ‘Maar veel jongeren hebben moeite met de complexiteit van de digitale overheid. Daarom hebben we Doe je digiding! ontwikkeld. Hoe meer je jongeren voorbereidt op het omgaan met de digitale overheid, hoe beter je kunt voorkomen dat ze later in de problemen komen.’

Lees het interview met Angeliek van der Zanden op de website van Tel mee met Taal.