Nieuwe ronde MDT-kort subsidie voor scholen

Onlangs is een nieuwe subsidieronde gestart voor MDT-kort projecten. Onderwijsinstellingen kunnen (per schoollocatie of opleidingsdomein) tot 4 april 2024 bij ZonMw tot € 50.000,- subsidie aanvragen om via zo’n traject kennis te maken met de maatschappelijke diensttijd. Jongeren besteden in deze projecten minimaal 30 uur en maximaal 50 uur aan hun MDT-traject over een periode van maximaal 12 weken.

De maatschappelijke diensttijd (MDT) maakt de samenleving sterker door de inzet van jongeren. In het mbo-onderwijs kan MDT bijdragen aan het verrijken van het burgerschapsonderwijs, LOB of als instrument gebruikt worden om voortijdig schoolverlaten (VSV) tegen te gaan. Daarnaast kan MDT helpen bij het vergroten van de maatschappelijke relevantie van het onderwijs of ingezet worden bij thema’s als mentale gezondheid of kansengelijkheid.
 
Wil je hier meer over weten? Lees dan meer over de subsidiemogelijkheden via 
de website van ZonMw en meld je via deze link aan voor de informatiebijeenkomst op dinsdag 12 december 2023 (15.30 – 17.00 uur) of op dinsdag 6 februari 2024 (15.30 – 17.00 uur).

Ondersteuning via het landelijk Expertteam

Wil je kosteloos advies op maat over de verschillende mogelijkheden die MDT kan bieden binnen het mbo-onderwijs en hoe je de MDT-subsidie kunt inzetten? Neem dan via deze link contact op met een Expertteamlid in je regio.

MDT on Tour

Ook is er de mogelijkheid om via MDT on Tour inspiratie op te doen. MDT on Tour reist nú door heel het land langs scholen en biedt met een interactief scholenbezoek een laagdrempelige manier om kennis te maken met de mogelijkheden van MDT! Mail naar mdt@diversion.nl voor meer informatie.