Gratis Paarse Vrijdag pakket beschikbaar voor basisscholen

Op 8 december 2023 is het weer Paarse Vrijdag. De dag waarop scholen paars kleuren om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht wie je bent, wat je huidskleur is, wat je gelooft of op wie je verliefd wordt. Om scholen op weg te helpen om Paarse Vrijdag te organiseren, is er nu een gratis Paarse Vrijdag pakket beschikbaar.

Door diversiteit te vieren, leren kinderen dat ze zichzelf mogen zijn en leren ze respectvol om te gaan met anderen. Zo draagt Paarse Vrijdag bij aan een veilig schoolklimaat voor iedereen. Hieraan kunt u als leerkracht bijdragen. 

Benieuwd naar Paarse Vrijdag?

Wilt u op uw school aan de slag met Paarse Vrijdag? Dan kunt u gratis en vrijblijvend het Paarse Vrijdag pakket bestellen. Dit pakket is speciaal ontwikkeld om onderwijsprofessionals op weg te helpen om  Paarse Vrijdag te organiseren. In de handleiding voor leerkrachten staan tips voor ouderbetrokkenheid en om diversiteit te bespreken in de klas.

Het pakket biedt lesbrieven voor elke groep, met o.a. prentenboeken, kleurplaten, gedichten, posters, filmpjes, podcasts en andere handige tools om concreet mee aan de slag te gaan. Thema’s als familiediversiteit, genderstereotypen, etniciteit en jezelf zijn komen op een toegankelijke manier aan bod. Dit pakket kan daardoor goed helpen om invulling te geven aan kerndoel 38.

De lesbrieven en informatie uit het pakket zijn uiteraard ook na Paarse Vrijdag nog bruikbaar, want een veilige school voor iedereen is elke dag van het jaar even belangrijk. 

U kunt het gratis pakket voor basisscholen bestellen op paarsevrijdag.nl. Heeft u vragen? Mail dan naar basisschool@coc.nl.