Experiment Teambevoegdheid 10-14 verlengd

Het Experiment Teambevoegdheid 10-14 wordt verlengd. Scholen die sectoroverstijgend onderwijs willen aanbieden aan leerlingen in de hoogste groepen van het basisonderwijs en de eerste twee leerjaren van het voortgezet onderwijs, kunnen zich in het voorjaar van 2024 aanmelden om aan het experiment mee te doen. Scholen die aan het huidige experiment meedoen en die hiermee willen doorgaan, moeten opnieuw een aanvraag indienen.

Het Experiment Teambevoegdheid 10-14 bestaat sinds schooljaar 2020-2021. De deelnemende scholen kunnen werken met een teambevoegdheid, waarmee leraren met po- en vo-bevoegdheden gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het onderwijs dat zij geven aan leerlingen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. Het experiment loopt af aan het einde van schooljaar 2023 - 2024. Minister Paul heeft nu besloten om het experiment te verlengen met nog eens 5 jaar.

Voorwaarden bekend in voorjaar 2024

De precieze voorwaarden om mee te doen aan het experiment worden begin 2024 bekend gemaakt in de Staatscourant en in deze nieuwsbrief. Heeft u nu al vragen over het experiment? Neem dan contact met ons op.