DUO start campagne ‘Bijna 18’ in het vo

Leerlingen in het voortgezet onderwijs hebben vanaf hun achttiende recht op de tegemoetkoming scholieren. Veel leerlingen en ouders zijn hiervan niet op de hoogte. Om ze hierop te wijzen start eind november de campagne ‘Bijna 18’.

In de campagne ‘Bijna 18’ brengen we de website duo.nl/bijna18 onder de aandacht. Leerlingen vinden hier alle belangrijke informatie over de tegemoetkoming: waar bestaat het uit? Hoeveel krijgen ze per maand? Is het een gift of moet het worden terugbetaald? Ook kunnen ze zich vast inlezen over studiefinanciering tijdens een vervolgopleiding.

De campagne delen met leerlingen

Om ervoor te zorgen dat de informatie zoveel mogelijk leerlingen bereikt, kunt u de campagne delen via nieuwsbrieven, sociale media en apps. De campagnemiddelen zijn vanaf maandag 27 november 2023 gratis beschikbaar in het online platform Pleio. Alle aangemelde scholen krijgen op die dag een reminder via de mail. 

Wilt u ook de campagnes van DUO delen? Mail dan naar campagnes@duo.nl.