Start landelijk 5-jarig Programma Studentenwelzijn op 30 november

Op 30 november wordt het Programma Studentenwelzijn gelanceerd. Scholen zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de werkconferentie. Je kunt je via deze link aanmelden. Studentenwelzijn staat hoog op de agenda en verdient onze aandacht. Met krachtenbundeling en een gezamenlijk kompas zetten we samen de volgende stap naar beter studentenwelzijn.

Zoals aangekondigd in de Kamerbrief over studentenwelzijn wordt er in een 5-jarig programma gewerkt aan de ontwikkeling van praktische tools om het mbo, hbo en wo te ondersteunen in het verbeteren van studentenwelzijn. Tijdens de werkconferentie wordt nagedacht hoe de tools eruit gaan zien. Mbo-professionals kunnen wensen, behoeften en ideeën delen, zowel over de inhoud als het type tool dat helpt om de volgende stap te zetten. Zo kan het nieuwe Programma onderwijsinstellingen, gemeenten en preventie- en zorgprofessionals helpen om het studentenwelzijn te verbeteren en studenten veerkrachtiger te maken. Het Trimbos-instituut ontwikkelt het programma in nauwe samenwerking met het Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO).

Voor wie?

Dit evenement is interessant voor studenten en professionals die betrokken zijn bij mentale gezondheid en middelengebruik. Onderwijsprofessionals, preventie- en (verslavings)zorgprofessionals, belangenbehartigers, ambtenaren, beleidsmakers, directieleden en studenten zijn allemaal van harte welkom.