DUO campagne: je studiefinanciering goed geregeld in 2024

Studenten die studiefinanciering ontvangen en/of met het studentenreisproduct reizen, krijgen in deze maand een bericht met daarin hun studiefinanciering voor 2024. Veel studenten nemen niet de tijd om dit bericht te lezen. Met als gevolg dat een deel van hen bij de uitbetaling in januari verrast is door een ander bedrag. Daarom is op 9 oktober een campagne gestart.

Met deze campagne benadrukken we dat het belangrijk is om het bericht ‘Studiefinanciering 2024’ goed te lezen. Daarnaast vertellen we wat studenten kunnen doen als het bedrag voor 2024 lager is dan verwacht. Het lagere bedrag komt vaak doordat bij de berekening van de aanvullende beurs de inkomensgegevens van de ouder(s) ontbraken. Daarom wijzen we ook op de tool duo.nl/aanvullendebeurs. In deze tool krijgt de student meer uitleg over de aanvullende beurs en wat de student zelf kan doen om in januari het juiste bedrag uitbetaald te krijgen.

Campagnemiddelen voor onderwijsinstellingen

Veel onderwijsinstellingen delen campagnes van DUO via hun eigen communicatiekanalen zoals nieuwsbrieven, sociale media en apps. Zo zorgen we er samen voor dat belangrijke informatie de scholier en student bereikt. Alle campagnemiddelen staan klaar in de samenwerkingsruimte op duocampagnes.pleio.nl. Neem jij al deel aan DUO Campagnes? Dan kun je dit materiaal tot en met 15 november downloaden en delen via je eigen communicatiekanalen. Doe je nog niet mee aan DUO Campagnes? En wil je ook gebruikmaken van ons gratis campagnemateriaal? Stuur dan een e-mail naar campagnes@duo.nl.