Subsidieregeling voor brugfunctionaris

Veel scholen werken al met brugfunctionarissen of met soortgelijke functies zoals jeugdhulp in de school, schoolzorgteams of schoolmaatschappelijk werk. Er komt een subsidieregeling om dit uit te breiden en te versterken. Op Rijksoverheid.nl zijn antwoorden te vinden op veelgestelde vragen over de brugfunctionaris en over de aangekondigde subsidieregeling.

De brugfunctionaris kan een leraar helpen in het contact met ouders en vragen of signalen oppakken waarvoor het schoolteam geen tijd heeft. Denk aan ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn, zoals helpen bij het contact met verschillende instanties, of wanneer er sprake is van armoede, zoals bijvoorbeeld een laptop regelen voor op school.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Op Prinsjesdag 2023 heeft minister Paul een subsidieregeling aangekondigd om deze initiatieven uit te breiden en te versterken. Naar aanleiding hiervan hebben we verschillende vragen gekregen van onder andere scholen.

Eén van de  vragen die veel zijn gesteld, is de vraag of de brugfunctie een nieuw concept is of dat er scholen zijn die al een brugfunctionaris hebben. Het antwoord op deze vraag is dat de brugfunctie niet nieuw is. Groningen werkt bijvoorbeeld al 12 jaar met het concept. Ook zijn er veel vergelijkbare functies die net een andere naam hebben, zoals ‘jeugdhulp in school’, ‘medewerker oudercontact’ of ‘schoolzorgteam’, maar die ongeveer hetzelfde doen.

U vindt hier meer antwoorden op veelgestelde vragen.

Webinar

Bent u nieuwsgierig naar de verhalen van ervaren brugfunctionarissen?  Dit najaar organiseert de Gelijke Kansen Alliantie in samenwerking met de gemeente Groningen een webinar over de brugfunctionaris in het primair onderwijs. Houd de LinkedIn-pagina van de GKA in de gaten voor meer informatie.