Programma Schoolmaaltijden gaat door in 2024

Het programma Schoolmaaltijden wordt met een jaar verlengd. Basisscholen en middelbare scholen kunnen zich via schoolmaaltijden.nl aanmelden voor gratis schoolmaaltijden voor hun leerlingen. Zij kunnen kiezen voor een gratis maaltijd op school of voor een boodschappenkaart voor thuis.

Het programma Schoolmaaltijden is gestart in 2023. Ruim één op de vijf scholen in Nederland doet mee. Hierdoor krijgen meer dan 220.000 leerlingen een extra dagelijkse maaltijd. De ervaringen met het programma zijn positief: kinderen zitten met meer energie in de klas en eten gezonder en gevarieerder.

Meld uw school nu aan voor een gratis maaltijd

Scholen kunnen zich aanmelden voor het programma als dertig procent of meer van hun leerlingen uit een gezin komt met een laag inkomen. Daarnaast komen alle scholen voor speciaal basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs en praktijkonderwijs voor het programma in aanmerking.

Maaltijd op school of boodschappenkaart

Scholen die meedoen aan het programma, kunnen kiezen uit twee mogelijkheden: een maaltijd voor hun leerlingen organiseren op school, of een boodschappenkaart bieden aan ouders/verzorgers.

Scholen die ervoor kiezen  een maaltijd op school te organiseren, kunnen dat doen op de manier die past bij hun  school en leerlingen. Sommige scholen huren bijvoorbeeld  een leverancier in van kant-en-klaar ontbijt of lunch. Ook zijn er scholen die de maaltijd op school klaarmaken, met hulp van vrijwilligers of ouders.

Kiest een school voor de boodschappenkaart, dan kunnen ouders zich aanmelden bij de school. Ze krijgen de kaart dan van het Rode Kruis. De boodschappenkaart is vooral een goede optie voor scholen die een maaltijd niet willen of kunnen organiseren op school, maar die hun leerlingen wel graag een extra steuntje in de rug willen geven.

Wilt u meer weten over het programma? Kijk dan op schoolmaaltijden.nl.