DUO organiseert webinar ‘Studiefinanciering hoger onderwijs’

DUO organiseert een webinar over studiefinanciering voor leerlingen in de eindexamenklassen die volgend jaar een opleiding aan de hogeschool of universiteit gaan doen en hun ouders. In deze live uitzending  leggen voorlichters van DUO uit waar studiefinanciering uit bestaat en waarop een student recht heeft.

Het webinar vindt plaats op donderdag 26 oktober 2023 om 19.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden via duo.nl/webinar.

In het webinar komen in elk geval de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat kun je precies aanvragen?
  • Wat zijn de voorwaarden?
  • Wat moet je terugbetalen en wat is een gift?
  • Wat moet je doen om met je studentenreisproduct te kunnen reizen?  

Het webinar duurt 45 minuten. Tijdens het webinar is het ook mogelijk om vragen te stellen. Deze vragen worden beantwoord in de 15 minuten aansluitend aan het webinar of later per e-mail.

Wat kunt u doen?

DUO stuurt leerlingen in eindexamenklassen per mail een uitnodiging voor het webinar. Daarnaast kunnen scholen het webinar onder de aandacht brengen via hun eigen communicatiekanalen, zoals nieuwsbrieven, sociale media en apps. Zo bereikt de informatie de leerlingen nog beter.

Campagnemiddelen voor scholen

DUO heeft campagnemiddelen ontwikkeld die scholen gratis kunnen gebruiken om hun leerlingen op het webinar te wijzen. Doet u al mee met DUO Campagnes? Dan kunt u de campagnematerialen downloaden via duocampagnes.pleio.nl. Wilt u uw onderwijsorganisatie ook aanmelden voor DUO Campagnes? Mail dan naar campagnes@duo.nl.