Doe mee aan de uitvraag personeelstekorten

De jaarlijkse uitvraag naar personeelstekorten op scholen in het funderend onderwijs is weer van start gegaan. Dit jaar worden de tekorten voor het eerst ook in het VO landelijk gemeten. We roepen alle scholen op om aan de meting mee te doen, ook als ze geen tekorten hebben. Dat kan tot en met 27 oktober 2023.

Waarom meedoen?

Het personeelstekort is een van de grootste uitdagingen voor het onderwijs. Voor een goede aanpak van de tekorten is betrouwbare en actuele data essentieel. De resultaten worden gepresenteerd op landelijk niveau en op het niveau van arbeidsmarktregio’s. Als bestuur ontvang je de resultaten van het onderzoeksbureau. Hoe meer scholen deelnemen, des te betrouwbaarder de resultaten. Graag nodigen wij dan ook alle scholen uit om mee te doen!

Hoe kan ik meedoen?

Alle scholen voor PO en VO hebben een persoonlijke uitnodigingsmail ontvangen van onderzoeksbureau Centerdata. Hierin is meer informatie te vinden over de meting en hoe je kunt meedoen.

Meer informatie

Op de websites van de PO-Raad en Centerdata zijn de antwoorden te vinden op veelgestelde vragen over de uitvraag. Heeft u een andere vraag? Dan kunt u contact opnemen met de helpdesk van Centerdata via surveys@centerdata.nl.