Ondersteun je studenten en vraag subsidie voor financiële educatie aan

Goed leren omgaan met geld gaat niet vanzelf. Veel mbo’ers komen financieel op eigen benen te staan tijdens hun studie en weten niet altijd wat ze moeten doen of regelen. Om studenten hierin te ondersteunen kunnen mbo-scholen €25.000 tot €400.000 aanvragen voor financiële educatie op school. Hiermee kunnen mbo-scholen bijvoorbeeld eigen docenten trainen in het geven van geldlessen of persoonlijke financiële begeleiding organiseren. Je kunt vanaf 18 september tot en met 16 oktober subsidie aanvragen voor financiële educatie en begeleiding op jouw school.

De subsidie biedt scholen de mogelijkheid om voor een langere periode (maximaal 3 jaar) financiële ondersteuning aan te vragen. Dit stelt hen in staat om bijvoorbeeld eigen docenten een opleiding te bieden om financiële educatie in de bestaande vakken te integreren of financiële begeleiding te organiseren voor studenten met geldzorgen.

De subsidie is aan te vragen van 18 september t/m 16 oktober 2023. Omdat de aanvraagperiode kort is en scholen druk zijn rond de start van het schooljaar, is de aanvraagprocedure zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Meer weten? Ga naar www.geldlessen.nl/subsidie.