DUO campagne: Lesgeld 2023-2024

Voltijd mbo-studenten die op 1 augustus 18 jaar of ouder waren, moeten lesgeld betalen aan DUO. In september krijgen zo’n 250.000 mbo-studenten hiervoor de lesgeldrekening. Om dit extra onder de aandacht te brengen in het mbo is DUO eind augustus de campagne ‘Lesgeld 2023-2024’ gestart.

De mbo-studenten die de lesgeldrekening ontvangen kunnen kiezen: het lesgeld in 1 keer betalen of in 9 termijnen. Vragen over de betaling van het lesgeld worden vaak aan school gesteld, in plaats van aan DUO. Met de campagne hoopt DUO deze vragen zoveel mogelijk weg te nemen en de studenten naar de juiste plek te verwijzen.

Inhoud van de campagne:

  • De hoogte van het lesgeld
  • Wanneer krijgt de student de lesgeldrekening?
  • Het regelen van de betaalwijze in Mijn DUO


Op duo.nl/lesgeld staat meer informatie over de betalingsmogelijkheden en over het terugvragen van lesgeld bij bijvoorbeeld ziekte of het vroegtijdig behalen van het diploma.

Campagnemiddelen voor onderwijsinstellingen

Veel onderwijsinstellingen delen campagnes van DUO via hun eigen communicatiekanalen zoals nieuwsbrieven, sociale media en apps. Zo zorgen we er samen voor dat belangrijke informatie de scholier en student bereikt. Alle campagnemiddelen staan klaar op de samenwerkingsruimte in duocampagnes.pleio.nl. Neem je al deel aan DUO Campagnes? Dan kun je dit materiaal tot en met 29 september downloaden en delen via je eigen communicatiekanalen.

Ook meedoen?

Doe je nog niet mee met DUO Campagnes? En wil je ook gebruikmaken van ons gratis campagnemateriaal? Stuur dan een e-mail naar campagnes@duo.nl.