Subsidieregeling voor schoolleiders po van buiten het onderwijs

Besturen van po-scholen kunnen een tegemoetkoming in de kosten aanvragen van de opleiding en begeleiding van schoolleiders van buiten het onderwijs. Dit kan tot en met 15 oktober 2023.

Het tekort aan schoolleiders in het primair onderwijs bedraagt landelijk 13,3%. Het ministerie van OCW wil daarom besturen stimuleren om schoolleiders van buiten het onderwijs te werven. Het gaat hierbij om personen die de afgelopen 3 jaar niet in het onderwijs hebben gewerkt als intern begeleider, leraar, schoolleider of adjunct-schoolleider.

Subsidiebedrag en voorwaarden

Schoolbesturen kunnen een subsidie aanvragen bij DUS-I van maximaal €20.000,- als tegemoetkoming van de kosten van het opleiden en begeleiden van een schoolleider van buiten.

Om in aanmerking te kunnen komen voor de subsidie gelden enkele voorwaarden:

  1. De schoolleider van buiten dient een aanstelling te hebben bij het bestuur;
  2. De aanvraag moet een begroting bevatten;
  3. De schoolleider moet ingeschreven zijn bij een van de opleidingen die in de bijlage van de subsidieregeling staan;
  4. De instromende schoolleider en het schoolbestuur moeten afspraken hebben gemaakt over onder meer de begeleiding van de schoolleider van buiten, het studieverlof en de verdeling van de kosten (voor de volledige lijst, zie de subsidieregeling).

Tijdvakken en subsidieplafond

Het huidige subsidie-tijdvak eindigt op 15 oktober 2023. Op 16 oktober 2023 start een volgend tijdvak, dat  eindigt op 15 oktober 2024.

 Er is momenteel nog ruimte om subsidie aan te vragen. Subsidieaanvragen die worden ingediend nadat het subsidieplafond is bereikt, worden, als ze volledig zijn, meegenomen naar het volgend tijdvak.

Meer informatie over als zij-instromer aan de slag gaan in het primair onderwijs? Kijk dan op Zo word je schooldirecteur|Lerarentekort|Aanpak Lerarentekort.