Oproep: leraren gezocht die het onderwijs hebben verlaten

Bent u of kent u een ex-leraar in het po, vo of mbo? Of iemand die als leraar van functie of school is veranderd? Doe dan mee aan dit onderzoek of stuur dit bericht door!

In elk beroep veranderen mensen regelmatig van baan. Het ministerie van OCW wil graag preciezer weten waarom leraren van baan veranderen of helemaal uit het onderwijs vertrekken. Er is veel statistische informatie beschikbaar over de uitstroom en mobiliteit van leraren, maar duidelijk inzicht in persoonlijke vertrekmotieven van leraren is er nog niet. Daarom doen ResearchNed en KBA Nijmegen in opdracht van het ministerie onderzoek naar de vertrekredenen van leraren.

Voor dit onderzoek zoeken wij leraren die in de afgelopen drie jaar van baan zijn veranderd, of die binnenkort van baan of plek veranderen. Is dat bij u het geval? Dan hopen we dat u wilt meedoen aan een kort online interview. U kunt zich hiervoor via deze link aanmelden.

In het onderzoek telt elke baanwissel mee. Dus ook als u bij een andere school aan de slag bent gegaan als leraar of als u een andere functie heeft gekregen bij dezelfde school, hopen we dat u aan het onderzoek meedoet!

Delen wordt gewaardeerd!