Nieuwe aanvraagronde subsidie School en Omgeving

Tot en met 29 september 2023 kunnen scholen weer subsidie aanvragen om de schooldag te verrijken met buitenschoolse activiteiten en zo meer kansen te creëren voor kinderen en jongeren. De subsidie is bedoeld voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs met de hoogste onderwijsachterstandsscores en voor scholen die al deelnemen aan het programma School en Omgeving.

Nieuwe voorwaarden

In de subsidieregeling School en Omgeving 2023-2025 staan nieuwe voorwaarden. De subsidie is gericht op scholen met leerlingen die dit het hardst nodig hebben. Scholen vragen de subsidie voortaan aan voor twee schooljaren, en ontvangen een vast bedrag per leerling per uur. Scholen werken samen in een coalitie. De coalitie dient een plan van aanpak in.

Daarnaast moeten scholen een buitenschools activiteitenprogramma aanbieden van minimaal 4 uur per leerling per week voor scholen met de hoogste onderwijsachterstandsscores en 5 uur per leerling per week voor scholen die al deelnemen aan het programma School en omgeving

Scholen kunnen hier bekijken of ze in aanmerking komen voor de subsidie. Ook scholen die niet in aanmerking komen voor de subsidieregeling kunnen gebruik maken van de kennisdeling vanuit het programma School en Omgeving. Neem hiervoor contact op met één van de regiocoördinatoren van de Gelijke Kansen Alliantie

Subsidie aanvragen

Scholen kunnen de subsidie School en Omgeving 2023-2025 aanvragen  bij DUS-I

Voor een subsidieaanvraag zijn verschillende stappen nodig. Daarom adviseren we u om tijdig  te starten met de voorbereidingen. Op de website van DUS-I staat meer uitleg over de stappen van de subsidieaanvraag en een overzicht van de meest gestelde vragen. Ook zijn rekenvoorbeelden beschikbaar.

Kansengelijkheid vergroten

Meer dan 600 scholen hebben het afgelopen schooljaar hun buitenschoolse aanbod al kunnen uitbreiden met ondersteuning van het programma School en Omgeving. Dit deden zij in samenwerking met een gemeente en bijvoorbeeld een kinderopvangorganisatie of een sport- en cultuurvereniging. Denk aan een programma met extra activiteiten op het gebied van sport en gezondheid, muziek, cultuur en huiswerkbegeleiding. Zo dragen zij bij aan kansengelijkheid in het onderwijs.