Mariëlle Paul gestart als minister voor Primair en Voortgezet onderwijs

Mariëlle Paul is op 14 augustus 2023 gestart als demissionair minister voor Primair en Voortgezet onderwijs. Ze werd eind juli al beëdigd door de Koning.

Ze geeft aan dat belangrijke drijfveren om in deze rol aan de slag te gaan, ontstonden in haar eigen jeugd:

“Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk een goede leraar is, want toen ik begon op school sprak ik nog geen Nederlands. Ik heb een heel fijne schooltijd gehad. Dat gun ik elk kind. Om iets moois te kunnen maken van je leven is goed onderwijs onmisbaar. Onderwijs dat bij je talenten en ambities past. Ik denk dat dit het fundament onder alles is.”

De minister gaat verder aan de slag met de prioriteiten die al langer spelen, zoals de aanpak van het nijpende lerarentekort.

“Het is belangrijk dat kinderen het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom moeten we zorgen voor voldoende goede leraren voor de klas. Maar ook de basisvaardigheden op een hoger peil brengen, is essentieel voor kinderen om alles uit zichzelf te halen. Als de basis niet op orde is, kun je namelijk niet goed meedoen in de samenleving. Daarbij is ook sociale veiligheid op school van groot belang want zo zorgen we dat elk kind zichzelf kan zijn en volop kan meedoen in de klas.”

De komende tijd zet minister Paul zich volop in voor deze belangrijke thema’s.