Kick-off Maak kennis met Ontwikkelkracht! op 1 november

Ontwikkelkracht is hét programma dat zich inzet voor het beste onderwijs voor elke leerling in Nederland. Ontwikkelkracht is er voor leraren en schoolleiders in het primair- en voortgezet onderwijs die de ontwikkeling van hun leerlingen en hun eigen vakmanschap willen versterken. Komend schooljaar kunnen scholen zich aanmelden om in schooljaar 2024-2025 mee te doen met Ontwikkelkracht. Op woensdagmiddag 1 november 2023 organiseren wij een kick-off waarin we u laten kennismaken met het programma.

Ontwikkelkracht biedt ruimte, tijd en kennis

In het programma Ontwikkelkracht staan co-creatie, een lerende aanpak en evidence-informed werken centraal. De onderwijsprofessional staat samen met de wetenschapper aan het roer in een aanpak waar de leraar, schoolleider en leerling écht van profiteren. Deze duurzame combinatie leidt tot optimale ontwikkelkansen voor leerlingen en meer werkplezier onder leraren. Het programma heeft verschillende pijlers, waardoor er altijd een aanpak is die bij de school past:

Pijler 1: We versterken de onderzoeks- en verbetercultuur (Groeikracht en De Transformatieve School);
Pijler 2: We maken kennis over de belangrijkste onderwijsvraagstukken vindbaar, toegankelijk en bruikbaar (NRO);
Pijler 3: We ontwikkelen samen met onderzoekers kansrijke aanpakken voor grote onderwijsknelpunten (Educationlab);
Pijler 4: We helpen scholen te leren van andere scholen, zodat ze met elkaar oplossingen vinden voor de problemen waar ze tegenaan lopen (Expertscholen).

Wat kunt u verwachten van de kick-off?

We openen de kick-off met een inspirerende sessie over het belang van evidence-informed werken. Ook vinden er deelsessies plaats over de pijlers en delen de pilotscholen hun eerste ervaringen. We sluiten af met de mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek om uw situatie te bespreken onder het genot van een hapje en een drankje.

Maak kennis met Ontwikkelkracht!

Woensdag 1 november van 14.00 tot 18.00 uur
De Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven

Op de hoogte blijven van de kick-off? Meld u dan hier aan!