Winnaars Nederlandse Onderwijspremie 2022 bekend

Minister Dijkgraaf heeft donderdag 29 juni tijdens het ComeniusFestival de winnaars van de Nederlandse Onderwijspremie bekendgemaakt. Dit jaar mochten voor het eerst ook onderwijsteams in het mbo de premie in ontvangst nemen.

De Nederlandse Onderwijspremie wordt uitgereikt aan onderwijsteams ter waardering van, en als impuls voor, onderwijsvernieuwing en -verbetering van het mbo, hbo en wo. Drie onderwijsteams van mbo-scholen, drie teams van hogescholen en drie onderwijsteams van universiteiten mochten de Nederlandse Onderwijspremie in ontvangst nemen. Daarmee worden zij beloond voor hun onderwijsinitiatieven die hebben geleid tot verbetering in het vervolgonderwijs. Ook is de prijs bedoeld om docenten te stimuleren om te blijven werken aan onderwijsinnovatie en kennisdeling. Met het geldbedrag dat aan de prijs is verbonden kunnen instellingen hun onderwijsproject verder ontwikkelen.

And the winners are…

Drie onderwijsteams uit het mbo vielen in de prijzen. Hartelijk gefeliciteerd aan de winnaars!

1. Het Talent Atelier – Interdisciplinair onderwijs (Koning Willem I College - 1,2 miljoen euro)
Het Talent Atelier is een dynamische en inspirerende plek waar studenten van verschillende mbo-opleidingen samenkomen en in interdisciplinaire teams samenwerken aan vraagstukken van opdrachtgevers uit het werkveld.

2. Talenthub op Zuid: samen verder bouwen aan de toekomst van onze jongeren (Albeda - 800.000 euro)
De Talenthub is een onderwijsinitiatief om jongeren die zijn uitgevallen / dreigen uit te vallen een plek te bieden om hun talenten te ontdekken en zich te oriënteren op de toekomst.

3. Zeeuwse Praktijkroute Economie, Horeca en Toerisme (Scalda - 500.000 euro)
De Praktijkroute in Zeeland is een nieuw onderwijsconcept dat een oplossing biedt voor het behoud van een breed opleidingenportfolio in gebieden waar studentenaantallen afnemen.