Landelijk Congres ‘Actualisatie Kerndoelen’ op 10 oktober 2023

Na bijna 20 jaar komen er nieuwe kerndoelen voor Nederlands en Rekenen en wiskunde. Het afgelopen jaar heeft een team van leraren, vakexperts en curriculumontwikkelaars hard gewerkt aan de actualisatie van deze kerndoelen, bijgestaan door een advieskring met vertegenwoordigers uit de onderwijssector en daarbuiten. Binnenkort worden de conceptkerndoelen opgeleverd. Ook aan de ontwikkeling van de kerndoelen van digitale geletterdheid en burgerschap wordt momenteel hard gewerkt, waarvan de conceptdoelen eind dit jaar volgen. Hoe bruikbaar zijn deze conceptkerndoelen? Wat heeft uw school nodig om straks met de geactualiseerde kerndoelen te gaan werken? Kom op 10 oktober 2023 naar het landelijke congres ‘Actualisatie Kerndoelen’ in De Woonindustrie in Nieuwegein en denk mee over de conceptkerndoelen!

Tijdens dit landelijk congres komt u meer te weten over de achtergrond van de actualisatie van de kerndoelen Nederlands, Rekenen en wiskunde, digitale geletterdheid en burgerschap. Deze kerndoelen zijn ontwikkeld voor einde po, onderbouw vo en (v)so. We lichten toe hoe we de conceptkerndoelen met scholen gaan bespreken en beproeven en geven antwoord op vragen als: Hoe kun ik deelnemen en wat gaat het voor mijn school betekenen?

Het landelijke congres ‘Actualisatie Kerndoelen’ vindt plaats op een bijzondere locatie en het belooft een afwisselende dag te worden vol inspirerende sprekers die u meenemen in de wereld van het landelijke en schoolcurriculum.

Praktische informatie

  • Tijd: 10.00 – 16.15 uur | Inloop vanaf 9.00 uur en aansluitend borrel.
  • Waar: De Woonindustrie in Nieuwegein.
  • Voor wie: leraren, IB’ers, coördinatoren, schoolleiders, bestuurders, stafmedewerkers po/vo/(v)so, onderwijsorganisaties, lerarenopleiders, toetsmakers, leermiddelenmakers, onderwijsadviseurs, experts, geïnteresseerden.
  • Kosten: er zijn geen kosten verbonden aan het congres.
  • Aanmelden: https://wp-events.nl/landelijk-congres-actualisatie-kerndoelen/.