Voortgangsrapportage Nationaal Programma Onderwijs gepubliceerd

Scholen boeken resultaat met hun inzet van de NP Onderwijs-gelden. Ze hebben verschillende maatregelen genomen om het welbevinden van leerlingen te verbeteren. De in coronatijd opgelopen vertragingen inhalen blijft echter moeilijk. Dat blijkt uit de vierde voortgangsrapportage van het nationaal programma die op 12 juni 2023 is gepubliceerd.

We zien verbetering, maar we zijn er nog niet. Leraren, schoolleiders, bestuurders en andere betrokkenen in het onderwijs merken nog dagelijks de gevolgen van de coronapandemie.

Dat geldt ook voor leerlingen en studenten. Een deel van hen worstelt met de motivatie, zit niet lekker in zijn vel of heeft moeite om vertragingen in te lopen. Scholen werken er door het NP Onderwijs hard aan om deze gevolgen te herstellen.

Inzicht in uitvoering en resultaat

Het ministerie van OCW monitort de voortgang van het programma per onderwijssector. Zo krijgen we inzicht in de uitvoering van het programma en de opbrengsten voor leerlingen en studenten. De uitkomsten vatten we samen in voortgangsrapportages, die we twee keer per jaar delen met het onderwijsveld en de Tweede Kamer.

Meer informatie

Lees hier de vierde voortgangsrapportage en de samenvattingen of leesĀ hier de Kamerbrief