Op school kennismaken met MDT

Wilt u voor het burgerschapsonderwijs of voor een project- of themaweek de leefwereld van uw leerlingen vergroten? Hen helpen bij talentontwikkeling en beroeps- en studiekeuze? Of wilt u uw leerlingen uitdagen om iets te doen voor een ander? Maak dan laagdrempelig kennis met de maatschappelijke diensttijd via het kosteloze programma MDT on Tour

MDT on Tour

Steeds meer scholen laten hun leerlingen meedoen met de maatschappelijke diensttijd, waarin jongeren hun vaardigheden ontwikkelen bij een maatschappelijk project. Met MDT on Tour brengen we MDT naar uw school! Samen met jongeren die al een MDT hebben gedaan verzorgen we een interactief en inspirerend programma. Leerlingen horen ervaringsverhalen en gaan aan de slag met activiteiten die inzicht geven in hun talenten en interesses. Ook kunnen leerlingen en onderwijsprofessionals alvast kennismaken met lokale MDT organisaties.  

Quote Erik-Jan, docent lichamelijke opvoeding:

“Ik wil dat onze leerlingen leren dat zij hun kennis en talenten kunnen inzetten voor de maatschappij. En dat zij de kans krijgen zich daarin te ontwikkelen.”

Lees hier het hele interview.

Altijd op maat

Met MDT on Tour kan uw school laagdrempelig kennismaken met MDT. Het programma wordt altijd in overleg en op maat aangeboden. MDT on Tour kan plenair, in de vorm van een klassentour of voor bijvoorbeeld een specifieke jaarlaag plaatsvinden. Ook de lengte van de editie en welke activiteiten er plaatsvinden bespreken we vooraf. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Mail dan naar mdt@diversion.nl