DUO start landelijke campagne Jouw basis, jouw beurs

De basisbeurs komt vanaf september 2023 terug voor studenten aan hogescholen en universiteiten. (Aankomende) studenten kunnen deze vanaf 19 juni 2023 aanvragen in Mijn DUO. Om hen te stimuleren om de basisbeurs op tijd aan te vragen, start DUO de landelijke campagne ‘Jouw basis, jouw beurs’.

Basisbeurs heringevoerd

Thuiswonende studenten hebben straks recht op € 110,30 per maand, uitwonende studenten op € 439,20 per maand (inclusief € 164,30 tijdelijke verhoging door de koopkrachtmaatregel). De beurs wordt omgezet in een gift als een student binnen 10 jaar een diploma behaalt.

Landelijke campagne

Om de boodschap meer kracht bij te zetten, start DUO op 19 juni een landelijke campagne, die ook verspreid wordt via scholen. Met de campagne ‘Jouw basis, jouw beurs’ wil DUO (aankomende) studenten in het hoger onderwijs stimuleren om de basisbeurs op tijd aan te vragen, zodat ze vanaf de start van het studiejaar krijgen waar ze recht op hebben.

De campagne verwijst voor meer informatie naar duo.nl/stufi2023. Daar lezen bezoekers hoe de basisbeurs werkt, wat de voorwaarden zijn en ze kunnen er de basisbeurs ook aanvragen.

Deel de campagne

Het campagnemateriaal voor ‘Jouw basis, jouw beurs’ is ook beschikbaar voor scholen. Doet u al mee met DUO Campagnes? Dan kunt u de materialen vanaf 19 juni 2023 downloaden via duocampagnes.pleio.nl. Doet u nog niet mee met DUO Campagnes? En wilt u ook gebruikmaken van het gratis campagnemateriaal? Stuur dan een e-mail naar campagnes@duo.nl.

Andere veranderingen in studiefinanciering

Behalve dat de basisbeurs wordt heringevoerd, verandert er vanaf studiejaar 2023-2024 nog meer in de studiefinanciering :

  • Meer studenten in het hoger onderwijs kunnen een aanvullende beurs krijgen, doordat de inkomensgrens wordt verhoogd van €53.900 naar €70.000;
  • De tijdelijke koopkrachtmaatregel geldt ook voor uitwonende vo-scholieren en mbo-studenten. Ook zij krijgen in studiejaar per maand een verhoging van € 164,30 van hun basisbeurs of basistoelage. Deze tijdelijke maatregel is bedoeld om studenten extra te helpen vanwege de sterke gestegen prijzen;
  • De bijverdiengrens in het mbo vervalt;
  • De voorwaarden voor terugbetalen van de studieschuld voor het mbo worden gelijkgetrokken met die voor het hoger onderwijs. Dit gaat om voorwaarden zoals de hoogte van de maandelijkse terugbetaling, periode van terugbetaling en het startmoment.

Kijk voor meer informatie over alle veranderingen op duo.nl/stufi2023.