Maak het verschil voor mbo-studenten die extra ondersteuning in de BPV nodig hebben!

Op dinsdag 20 juni 2023 in Antropia te Driebergen-Zeist organiseert de landelijke werkgroep ‘begeleiding bij stages en eerste stappen op de arbeidsmarkt‘ vanuit de verbeteragenda passend onderwijs mbo voor de tweede keer een landelijke BPV-conferentie.

Deze dag is voor iedereen die zich bezighoudt met maatwerk in de stages voor mbo-studenten: BPV-begeleiders in het mbo, BPV-coördinatoren, Doorstroomcoaches, gemeenten, SBB-consulenten, leerbedrijven, studenten en iedereen die interesse heeft voor passende stage in het mbo. Er is plek voor ruim 300 bezoekers.

Mentale gezondheid en stage

Het ochtendprogramma staat in het teken van mentale gezondheid en stage. Hierbij kun je bijdragen vanuit onderzoek en wetenschap (Jolien Doppenmeijer) verwachten. Ook ervaringsdeskundige jongeren (Team Geestkracht) geven een inspiratiesessie over dit onderwerp. De ochtend wordt afgesloten met een terugblik op de regionale BPV-conferenties die in zeven regio’s zijn georganiseerd. Tijdens deze conferenties kwamen mooie voorbeelden van successen en aanpakken die goed werken naar voren. Deze zijn verwerkt in het middagprogramma met interessante en inspirerende workshops uit de verschillende regio’s.

Op 20 juni 2023 is er voor iedereen iets te leren en te ontdekken! En we willen je ook informeren en professionaliseren met actuele kennis in en rondom je vakgebied. Deze conferentie biedt een uitstekende gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen over een onderwerp dat van groot belang is voor mbo-studenten en het BPV-proces. Hier kun je je aanmelden voor deze conferentie.