Impuls Open Leermateriaal: gebruikers gezocht!

Open leermateriaal biedt een kans om het onderwijs verrijken. Het programma Impuls Open Leermateriaal ondersteunt leraren, verbindt scholen en maakt het mogelijk om open leermateriaal beter te gebruiken. Heeft u ervaring met open leermateriaal, of kunt u ondersteuning gebruiken? 

Hoe komt open leermateriaal in de praktijk het beste tot zijn recht? Om dit te ontdekken, ondersteunt Impuls Open Leermateriaal twaalf pilotprojecten met begeleiding en subsidie. Deze pilots zijn gestart in oktober 2022 en januari 2023, en de derde ronde gaat binnenkort van start. De kennis die we opdoen in de pilot stellen we beschikbaar voor andere scholen, zodat ook zij kunnen leren van de ervaringen met open leermateriaal.

Wilt u meer weten over de projecten in de eerste en tweede ronde? Bekijk dan deze website!

Gebruikers gezocht

Impuls Open Leermateriaal is op zoek naar leraren en leidinggevenden die ervaring hebben met het gebruik van open leermateriaal. Uw geleerde lessen, tips, goede en minder goede ervaringen gebruiken we om handreikingen te ontwikkelen waarmee we andere onderwijsprofessionals en scholen kunnen helpen. Daarom komen we graag op uw school langs of plannen we een online afspraak. U kunt hierbij ook uw vragen over open lesmateriaal stellen om zo het gebruik van open leermateriaal op uw school verder te ontwikkelen. Heeft u interessante ervaringen die u met ons  wilt delen? Neem dan contact op met coördinator Paul Schuitman.

Online panelsessies en rondetafelgesprekken

In het programma staan de wensen en behoeftes van scholen centraal. Wat heeft u nodig om open leermateriaal beter te gebruiken en zo de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren? Waarom gebruikt u het wel of niet? Welke ondersteuning kunt u gebruiken en welke obstakels ziet u? Daarover gaan we graag met u in gesprek. In maart en april 2023 organiseren we daarom een aantal panelsessies en rondetafelgesprekken over open leermateriaal. Wilt u hieraan meedoen? U kunt zich hier aanmelden.

Nieuwsbrief open leermateriaal

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond open leermateriaal en over de komende subsidierondes voor scholen? Schrijf u dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief open leermateriaal.

Over Impuls Open Leermateriaal

Het programma Impuls Open Leermateriaal wordt gefinancierd door het Nationaal Groeifonds. Het is in het leven geroepen om het gebruik te stimuleren van open leermateriaal dat scholen vrij kunnen gebruiken, aanpassen en  delen. Het programma ondersteunt leraren, verbindt scholen, verrijkt materiaal en doet onderzoek.

Open leermateriaal is een belangrijke aanvulling op het materiaal van uitgevers. Door open leermateriaal te gebruiken, kunt u beter inspelen op de talenten en behoeftes van leerlingen. Daarom hebben meer dan twintig scholen, onderwijs- en expertiseorganisaties hun krachten gebundeld in het programma.