Doe mee met MDT

Maatschappelijke diensttijd (MDT) geeft jongeren toegang tot een nieuwe ervaring. Wilt u uw ervaringen met MDT delen met andere scholen? Of wilt u op een laagdrempelige manier MDT ervaren op uw school met MDT on tour? Lees dan verder!

MDT biedt jongeren van twaalf tot en met dertig jaar de kans om tijdens een MDT-traject van maximaal zes maanden hun talenten te ontdekken, iets te doen voor de samenleving en anderen te ontmoeten. Inmiddels hebben al ruim 60.000 jongeren meegedaan en kunnen nog eens ruim 98.000 jongeren mee gaan doen. Zo maakt MDT echt een verschil in de samenleving.

MDT verduurzamen in uw school

MDT kan bijdragen aan Loopbaanbegeleiding- en ontwikkeling (LOB) ) en burgerschap, en kan ook helpen voortijdig schoolverlaten tegen te gaan. Daarnaast helpt MDT bij beroeps- of studiekeuze en vergroten jongeren dankzij MDT hun leefwereld.

Uitwisselingssessies over de integratie van MDT

Bent u geïnteresseerd in de manier waarop MDT is vorm te geven binnen uw school? Wilt u ervaring uitwisselen met andere scholen? Welke ondersteuning zou u kunnen gebruiken? Met die vragen gaan we in april 2023 graag met u en met elkaar in gesprek.
Meer informatie hierover volgt, maar u zich nu alvast (vrijblijvend) aanmelden als u geïnteresseerd bent.  

MDT on Tour: een laagdrempelig voorproefje

Met MDT on Tour brengen we maatschappelijke diensttijd naar uw school! We ontmoeten jongeren op het schoolplein in pauzes, tussenuren en na schooltijd. We delen inspirerende verhalen van jongeren, vertellen ze meer over het verschil dat zij kunnen maken in de samenleving en laten ze met een kleine actie op een laagdrempelige manier MDT ervaren. Hoe? Dat stemmen we graag  met u af. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@mdtontour.nl voor meer informatie. Een MDT on Tour is gratis voor de school.