Aanpak lerarentekort: inspirerende videovoorbeelden uit de praktijk

Het lerarentekort heeft veel verschillende oorzaken en er zijn veel manieren hoe u hiermee kunt omgaan. Om te laten zien hoe andere scholen dit probleem aanpakken, is er een vijfdelige videoreeks van inspirerende voorbeelden ontwikkeld. De tweede video kunt u nu bekijken.

In deze video staat Ozeo in het middelpunt: scholen bij deze organisatie werken al een tijd structureel aan een gezond werkklimaat. Daardoor blijven leraren langer met plezier werken.

Vijfdelige reeks

In de video's komen thema's aan bod zoals regionale samenwerking bij het opleiden van zij-instromers, hoe u werkt aan langdurige inzetbaarheid van medewerkers en wat een voltijdsbonus doet tegen het lerarentekort.

Bekijk hier de eerste video, over Stichting kom leren in Maastricht.