Kennisstroom: een Deep Dive-evenement door het mbo

Vanuit het Nationaal Programma Onderwijs zijn onder meer in het mbo veel initiatieven opgestart. Bijvoorbeeld om het welzijn van studenten te verbeteren of de in- en doorstroom te versoepelen. Deze twee NP Onderwijsthema’s staan centraal tijdens het Deep Dive-evenement Kennisstroom op 19 april. Ben je benieuwd naar bewezen effectieve praktijkvoorbeelden en de nieuwste wetenschappelijke inzichten op deze gebieden? Kom dan naar dit evenement van practoraten.nl en het NRO, speciaal voor docenten, ondersteuners en beleidsmakers uit het mbo.

Wist je dat peer support toepassen, waarbij studenten begeleiding krijgen van een ouderejaars medestudent, bewezen leidt tot een verbetering van hun communicatieve en sociale vaardigheden? Op Mbo Kennisstroom ontdek je deze en meer bewezen effectieve praktijkvoorbeelden op het gebied van studentenwelzijn en in- en doorstroom. Verdiep je samen met collega’s uit het mbo in twee thema’s uit het Nationaal Programma Onderwijs en zoom in op best practices. Na afloop van Mbo Kennisstroom:

  • heb je bevlogen onderzoekers en onderwijscollega’s ontmoet die net als jij actief zijn in het middelbaar beroepsonderwijs op de thema’s in-, door- en uitstroom en studentenwelzijn;
  • heb je inspirerende voorbeelden gezien van bewezen effectief werken aan het verbeteren van in-, door- en uitstroom en studentenwelzijn in het mbo;
  • heb je handvatten gekregen om dit alles in jouw eigen praktijk toe te passen.

Over Mbo Kennisstroom

Mbo Kennisstroom is een onderdeel van de Deep Dive: een (twee)jaarlijkse bijeenkomst van het NRO en het ComeniusNetwerk waarin evidence-informed werken bij actuele thema’s centraal staat. Mbo Kennisstroom wordt georganiseerd door Practoraten.nl samen met het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).

Hier lees je meer over Kennisstroom en kun je jezelf aanmelden!