Alle partners scharen zich achter Leeroverzicht

Werkgevers, werknemersorganisaties en onderwijskoepels hebben onlangs hun handtekening gezet onder het convenant Leeroverzicht. Daarmee geven ze aan dat ze de doelstellingen van Leeroverzicht onderschrijven en het een goed instrument vinden voor iedereen in Nederland om zich een leven lang te ontwikkelen. Ook nemen ze verantwoordelijkheid voor het doorontwikkelen van Leeroverzicht. Leeroverzicht.nl is het grootste onafhankelijke overzicht van opleidingen, mogelijkheden voor financiering van opleidingen en loopbaanondersteuning in Nederland.

Betrouwbare informatie

De afgelopen jaren ontwikkelde het ministerie van OCW in samenwerking met het ministerie van SZW, sociale partners en publieke en private onderwijs het webportaal Leeroverzicht als instrument voor LLO-beleid. Leeroverzicht geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over het publieke en private opleidingsaanbod in Nederland en over mogelijkheden voor financiering van opleidingen. Daarnaast vind je op Leeroverzicht informatie over professionele loopbaanondersteuning. De eerste versie van het Leeroverzicht is op 10 oktober vorig jaar live gegaan. Daarna is het webportaal continu verbeterd.

De komende tijd wordt het Leeroverzicht verder ontwikkeld. Het overzicht wordt verrijkt met skills en arbeidsmarktinformatie. Bezoekers kunnen straks hun zoekopdracht beter op hun eigen situatie afstemmen. Zo ondersteunt Leeroverzicht op termijn de hele llo-klantreis. Eerst krijg je inzicht in welke skills nodig zijn voor een gewenst beroep. Daarna krijg je inzicht in je eigen skills, die je kunt aanvullen met een opleiding. Uiteindelijk leidt dat tot de gewenste functie.